Hjem/Q&A’s/Hva er egentlig interiørkonsultasjon?

Interiørkonsultasjon

Hva er egentlig interiørkonsultasjon?

Marie Risøe Carlberg

Daglig Leder

Interiørkonsultasjon er ganske enkelt hjelp til interiør. Interiørdesign er et annet ord for det samme. Om du skal pusse opp eller flytte inn i nytt hjem, kan du vurdere å engasjere en interiørkonsulent. Vedkommende sørger for helhetlig planlegging og hjelper deg å skape funksjonelle og gode rom å være i.

Det er mye å tenke på når man skal innrede rom, for ikke å snakke om en hel leilighet, hus eller hytte. Du har sikkert en formening om hva du liker, og ikke. I enkelte tilfeller passer ikke alltid det man liker inn i settingen den er tiltenkt, og varianter må presenteres. I arbeidet er det viktig at konsulenten lytter til kundens behov og ønsker om innredning. Videre skal dette kombineres med kunnskap og erfaringer konsulenten har om interiør og utforming av rom

Tid og kunnskap er viktige momenter. Er det nødvendig å engasjere hjelp til interiør? For alle er det absolutt ikke det. Egenskapen å klare å planlegge helhetlig og skape gode rom er ikke bare for de profesjonelle. Det tar imidlertid tid. Tid å samle farge-, material- og vareprøver. Du skal også vite hvor du skal gå for å få kvalitet i samsvar med pris. En del bomturer kan forekomme.

Og, hva er egentlig god kvalitet? Å hvite hvilke materialer som kan brukes til hva, ikke bare for best uttrykk, men også for best funksjon, krever erfaring og kunnskap. Det er kjedelig å bruke både tid og penger på å skape et interiør som viser seg å ikke tåle bruken den er tiltenkt.

Så, å søke hjelp til innreding er altså ikke for alle. Det er imidlertid å anse mer som en investering enn kjøp av tjeneste. Vår erfaring er at de som ender opp med å gjøre alt selv, fort sitter igjen med en følelse at det kanskje ikke var verdt tiden. Tiden borte fra familie, jobb og andre hyggeligere fritidsaktiviteter.

Det er selvfølgelig også mulig å velge å få litt hjelp. Ha et oppstartsmøte for sparring. Forhøre seg litt med en som kan dette og som sitter med erfaringer og kunnskap. Betale noen timer for å få et forslag, som du tar med deg i din videre planlegging og gjennomføring av interiørprosjektet.

Du kan lese mer om hvordan prosessen i et typisk innredningprosjekt er her.

Priser

Se våre konsultasjonpakker her

Flere blogginnlegg