Hjem/Q&A’s/Stofflighet

Agentur, Interiørkonsulent, Interiørkonsultasjon, Produksjon, Søm

Stofflighet

Marie Risøe Carlberg

Daglig Leder

I dette innlegget vil vi slå et slag for stoff. Kjært barn har mange navn, så stoff, tekstil, gardinstoff og møbelstoff faller i aller høyeste grad inn under dette temaet!

Det viktigste først; er du på jakt etter stoff/tekstil, så kan du kjøpe det hos oss. For å unngå å skape forvirring, og konkurrere med våre leverandører, sender vi deg like så godt rett til dem for å se hva som finnes der ute: Klikk her for å komme til de ulike stoffleverandørene våre

Har du hørt uttrykket “stofflighet” før? Stofflighet handler om å bringe det myke inn i et rom, i form av gardiner, pynteputer, veggtrekk og lignende. Stoff har ulike funksjoner;

1) DET ESTETISKE. Stoff kommer i allverdens farger, mønster og strukturer, og kan gjøre alt med et ellers så nøytralt rom. Stoff spiller en viktig rolle når vi prøver å skape gode rom å være i.

2) LYD. Stoff har en dempende effekt, og skaper ro og harmoni til et rom med mye akustikk

3) ISOLASJON. Fôrede gardiner, og da spesielt mellomfôrede gardiner, isolerer godt mot kulde fra et kaldt vindu eller verandadør. Har du kanskje en åpen kjeller som ikke blir brukt til daglig? Eller muligens en åpen stue/kjøkken løsning på hytta, hvor du egentlig kun trenger lunk på kjøkkenet for at vannet ikke skal fryse? En estetisk vakker løsning, og langt rimeligere enn å sette opp en vegg eller dør, er å velge å skille av med et mellomfôret sjal.

OBS! Kan være greit å merke seg at tekstiler har høy fabrikasjontolleranse. Like naturlig som et nybygget hus i treverk synker, har myke materialer stor bevegelighet, og da spesielt naturmaterialer, som lever sitt eget liv. Vi har erfart at tung lin kan sige opp til 10% fra de ble klippet og sydd, til de har hengt oppe noen måneder. Tørt og fuktig klima har stor betyning, så målene kan endre seg fra sesong til sesong.

For å finne den beste løsningen hjemme hos deg, book tid med en søm- og interiørkonsulent her

Flere blogginnlegg