Hjem/Q&A’s/Ta vare på krystallet ditt

Butikk, Nettbutikk

Ta vare på krystallet ditt

Rinaldo Passolo Tiochta

Salgskonsulent og VM

Tro det eller ei, det er en riktig måte og en feil måte å polere et vinglass på.  Hvis du får venner på middagsselskap, vil du ha glassene i orden før gjestene ankommer.  Det er et enkelt skritt som gjør hele forskjellen når det kommer til vinserveringen.

Hvordan polere et vinglass: Fra start til slutt – håndter glassene dine  forsiktig og ikke forhast deg.  Tross alt, selv om de kan virke solide nok, er glass nokså skjøre.  Det er bedre å gjøre ting sakte og minimere risikoen for å knekke stetten, knuse glasset og kutte deg selv,  enn å skynde deg gjennom og bli uforsiktig.

Hva trengs?  Mikrofiberklut & vanndamp

Unngå bruk papirhåndklær, de synes å etterlate papirstøv og ennå verre, noen ganger en dårlig lukt i glassene.  Mikrofiber eller poleringfille fungerer best. Disse er uslåelige når det gjelder å holde vinglassene dine flekkerfrie og skinnende.  I tillegg legger de aldri igjen fiberstøv i glasset.

Hvordan? Fyll en håndvask (eller annet rent kar)  med varmt, men ikke kokende vann.  Ta glasset ditt og hold det fast øverst i stetten- aldri holt i foten av glasset.  Damp glasset klokke innvendig og når den er dampet opp, poler så innsiden av glasset forsiktig.  Vær forsiktig så du ikke legger for mye press på glasset.  Polering av klokken er trinnet der jeg har sett de fleste ulykkene inntreffer, og du kan spare deg selv en tur til akutten ved å bruke en myk hånd.
Gjenta dampprosessen, denne gangen med fokus på utsiden av klokken og poler forsiktig. Først nå flyttes grepet til stetten av vinglasset, damp og poler foten.  Sett fra deg glasset og tørk til slutt stetten  – voilaen!  Det nypolerte glasset ditt er klart til bruk.
.
Et rent, godt polert vinglass er det første trinnet i en god vindrikkopplevelse. Lukt og støvfrie, skinnende glassvarer er viktig for enhver sosial sammenkomst.  Så løft en skål og se på glassene skinne.

Flere blogginnlegg